Nieuw woonhuis bouwen? Eerst een ontwerp!

huis bouwen eerst een ontwerp

Dat is de titel van het artikel dat is verschenen in de speciale “Nieuwbouw en Huizen” editie van Villa dÁrte. MAX3D! tekenstudio heeft daar uiteen gezet waarom het voor een particuliere bouwer wijs is om eerst een ontwerp te laten maken, voordat men naar een aannemer gaat.  Hieronder het artikel:

U heeft een bouwkavel bemachtigd of heeft de mogelijkheid een bouwkavel te kunnen kopen. Dat is een mooi vooruitzicht. Maar wat dan? Wanneer u een geschikte bouwkavel heeft gevonden, moet u na gaan denken over welk huis u wilt gaan bouwen. 


Begin eerst met het inventariseren van uw woonwensen. Wat heeft u nodig om prettig en comfortabel te wonen? Denk hierbij aan de woonomgeving, de kavel, het uiterlijk van de woning, duurzaamheid, maar ook uw toekomstige situatie en veiligheid. Een nieuw huis (laten) bouwen heeft als grootste voordeel dat u vrijwel geen concessies hoeft te doen aan uw woonwensen. Een aparte badkamer voor de kinderen? Een slaapkamer op de begane grond? Een kantoorruimte of een kookeiland? Bij nieuwbouw heeft u de vrijheid om alles zelf te bepalen.

Welk type woning sluit het beste aan bij uw woonwensen? Klassiek, Jaren 30, eigentijdse of moderne uitstraling? En wat mag er allemaal op uw kavel gebouwd worden binnen de regelgeving van de gemeente en de richtlijnen van de welstand?

Wanneer deze zaken voor u duidelijk zijn, dient één en ander in een ontwerp te worden vertaald. Hiervoor kunt u een architect of een bouwkundig tekenbureau inschakelen of u bezoekt een aannemer, waarvan u weet welk type woningen deze gebouwd heeft.
Laatstgenoemde stap is er één die door veel aspirant bouwers gemaakt wordt.
De vraag is of dat een verstandige keus is.

 

Laat eerst een ontwerp maken, voordat je met een aannemer om tafel gaat.

Wanneer u een aannemer inschakelt, die voor u tevens de benodigde tekeningen verzorgt (al dan niet middels een gerelateerd architecten- of tekenbureau), heeft u zich ook min of meer al gebonden aan deze aannemer. Het is in de regel niet netjes om met het door de aannemer vervaardigd ontwerp, prijzen op te vragen bij concurrerende bouwbedrijven.

Het vervaardigen van een ontwerp door een architect of bouwkundig tekenbureau staat u deze vrijheid wel toe. Het ontwerp wordt voor u op maat gemaakt. Al uw woonwensen worden erin verwerkt en in combinatie met een bestek of uitgebreide technische omschrijving heeft u de mogelijkheid om bij meerdere aannemers de bouwkosten voor het bouwen van het ontworpen huis op te vragen. De praktijk leert dat deze wijze een behoorlijke besparing (lees: Tienduizenden euro’s) op de bouwkosten kan opleveren.

De kosten voor het laten maken van het ontwerp, worden op deze wijze ruimschoots terugverdiend!

Mogelijkheden:

MAX3D! tekenstudio ontwerpt op maat.
Bij een individueel ontwerp bepaalt u helemaal zelf hoe uw woning eruit komt te zien. Uw woonwensen worden vertaald in een passend en uniek ontwerp. Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan de technische aspecten, wooncomfort, regelgeving en de welstandseisen.

Ontwerpen uit de MAX3D! woonhuiscollectie
U kunt ook kiezen voor één van de ontwerpen uit de MAX3D woonhuiscollectie, variërend van een klassieke, landelijke, eigentijdse tot moderne uitstraling. Onze ontwerpen zijn onder architectuur vervaardigd. Aanpassingen zijn mogelijk, waardoor er uiteindelijk weer een geheel nieuw en uniek woningontwerp ontstaat. Bij deze ontwerpwijze bespaart u logischerwijs enorm veel op de kosten van het tekenwerk, die benodigd zijn voor een ontwerp.

Maak bouwen betaalbaar! De keuze is aan u!


Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.

Of bel ons voor een afspraak op telefoonnummer 0655176238


Bouwkundig tekenbureau MAX3D! tekenstudio is aangesloten bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA. Voor onze dienstverlening en leveringen is de RVOI - Regeling van de Verhouding tussen Opdrachtgever en adviserend Ingenieursbureau - van toepassing.